Ciastka twarogowe

24 stycznia 2014

Składniki:

500 g twarogu,

500 g margaryny ,

3 — 4 szklan­ki mąki,

1 łyżecz­ka sody,

1 łyżecz­ka soli,

cukier wani­lio­wy (1 duża pacz­ka lub 2 małe )

(lub aro­mat waniliowy),

cukier do posypania.

 

Wykonanie:

Miękką mar­ga­ry­nę roz­mie­szać na jed­no­li­tą masę z twarogiem.
Dodać sól i cukier wani­lio­wy (lub aromat)
1 łyżecz­kę sody nasy­pać na łyż­kę i zalać poło­wą łyżecz­ki octu (nastą­pi reak­cja chemiczna(soda będzie zga­szo­na), dzię­ki któ­rej ciast­ka bar­dziej wyro­sną i będą pulch­ne. Sodę moż­na zastą­pić prosz­kiem do pieczenia.
Dodać mąkę i zagnieść ciasto.
Gotowe cia­sto wło­żyć do lodów­ki na oko­ło 1 – 1,5 godziny.

 

 

Zobacz inne PRZEPISY

Zapiekane skrzydełka (udka) z ryżem

Łosoś w cieście francuskim

Makowiec zawijany w cieście drożdżowym

Naleśniki z bitą śmietaną i owocami

Ciasto i sos do pizzy

Domowa kiełbasa ze słoika zamiast sklepowej wędliny

Knedle ze śliwkami

Kurczak po chińsku z mandarynkami

Sernik bez pieczenia z Nutellą i sucharami

Szynka wieprzowa gotowana

Sernik niezawodny

Rozgrzewająca, słodko — pikantna zupa chińska

Piernik na miodzie

Rogaliki na piwie

Świąteczne Pierniczki Babci Helenki

Placek (tort) makowy

Sałatka z tuńczykiem

Babka z majonezem

Podobał Ci się arty­kuł, podziel się z innymi
  • Twitter
  • Facebook
  • email

Jeden komentarz

  • trejsi 21 marca 2014jako13:44

    Jadłam bar­dzo podob­ne u kuzyn­ki na imie­ni­nach. W sma­ku rewe­la­cyj­ne!!! Muszę sama spró­bo­wać je zrobić!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wróć na stronę GŁÓWNĄ