Kurczak po chińsku z mandarynkami

29 marca 2013

Wspaniałe danie, któ­re moż­na wyko­rzy­stać zarów­no na świę­ta i rodzin­ne przy­ję­cia, jak i na codzien­ny obiad.
Pikantne przy­pra­wy w połą­cze­niu ze sło­dy­czą man­da­ry­nek dają potra­wie wyśmie­ni­ty i nie­po­wta­rzal­ny smak.

Składniki:

2 – 3 file­ty z kurczaka
suro­wa papry­ka (1 duża lub 2 małe)
kost­ka rosołowa
man­da­ryn­ki w puszcze
duża cebula
sól, pieprz, papry­ka słod­ka, maje­ra­nek, vegeta
mąka ziemniaczana

 
Wykonanie:

Podsmażyć na ole­ju cebu­lę pokro­jo­ną w gru­bą kostkę.
Wrzucić pokro­jo­ne w kost­kę i opró­szo­ne vege­tą i mąką ziem­nia­cza­ną filety.
Chwilę smażyć.
Wrzucić pokro­jo­ną paprykę.
Wlać kost­kę roso­ło­wą roz­pusz­czo­ną w wodzie (ok. 0,5 szklanki)
Gotować na wol­nym ogniu.
Pod koniec goto­wa­nia, gdy mię­so i papry­ka będą mięk­kie, dodać man­da­ryn­ki z puszki.

 

Podobał Ci się arty­kuł, podziel się z innymi
  • Twitter
  • Facebook
  • email

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wróć na stronę GŁÓWNĄ