Wspaniałe danie, które można wykorzystać zarówno na święta i rodzinne przyjęcia, jak i na codzienny obiad.
Pikantne przyprawy w połączeniu ze słodyczą mandarynek dają potrawie wyśmienity i niepowtarzalny smak.
Składniki:
2 – 3 filety z kurczaka
surowa papryka (1 duża lub 2 małe)
kostka rosołowa
mandarynki w puszcze
duża cebula
sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, vegeta
mąka ziemniaczana
Wykonanie:
Podsmażyć na oleju cebulę pokrojoną w grubą kostkę.
Wrzucić pokrojone w kostkę i oprószone vegetą i mąką ziemniaczaną filety.
Chwilę smażyć.
Wrzucić pokrojoną paprykę.
Wlać kostkę rosołową rozpuszczoną w wodzie (ok. 0,5 szklanki)
Gotować na wolnym ogniu.
Pod koniec gotowania, gdy mięso i papryka będą miękkie, dodać mandarynki z puszki.
Brak komentarzy