Bardzo szybka potrawa. Idealna zarówno na wigilijną wieczerzę jak i na przyjęcie w gronie przyjaciół. Nie wymaga dużych nakładów pracy. Szybka i pyszna!!!
Składniki
Filet z łososia (bez skóry)
Opakowanie gotowego ciasta francuskiego
Sól
Pieprz
Sok z cytryny
Jajko
1. Filet z łososia umyć
2. Skropić sokiem z cytryny
3. Doprawić pieprzem i solą
4. Odczekać pół godziny (opcjonalnie)
5. Zawinąć filet w ciasto francuskie (miejsce zetknięcia ciasta pod spodem)
6. Przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem
7. Posmarować roztrzepanym jajkiem
8. Piec około 25 – 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
9. W przypadku zbytniego zarumienienia ciasta – przykryć folią aluminiową
Wypróbuj również:
Makowiec zawijany w cieście drożdżowym
Naleśniki z bitą śmietaną i owocami
Ciasto i sos do pizzy
Domowa kiełbasa ze słoika zamiast sklepowej wędliny
Knedle ze śliwkami
Kurczak po chińsku z mandarynkami
Sernik bez pieczenia z Nutellą i sucharami
Szynka wieprzowa gotowana
Sernik niezawodny
Rozgrzewająca, słodko — pikantna zupa chińska
Piernik na miodzie
Rogaliki na piwie
Świąteczne Pierniczki Babci Helenki
Placek (tort) makowy
Sałatka z tuńczykiem
Babka z majonezem
4 komentarze
Faktycznie prościzna. Czas spróbować. Może na świeta?
Ja robię podobnie, ale na ciasto przed łososiem, wykładam jeszcze szpinak. Wszystkim smakuje
Tych modyfikacji tuńczyka w cieście jest bardzo dużo, ale moim zdaniem nie ma sensu wkładać do środka dużo dodatków. W koncu tu chodzi o tuńczyka a nie o kapustę, szpinak, pieczarki i inne farsze. Szkoda zabijać (mieszać) smak rybki 🙂
Pozdrawiam Was babeczki
Wypróbowane! — potwierdzam, że pyszna potrawa. A do tego szybka i bez komplikacji — nawet dla marnych (ta jak ja) kucharek