Rozgrzewająca, słodko — pikantna zupa chińska

29 stycznia 2013

Składniki:

- podwój­na pierś kurczaka,
— pacz­ka chiń­skiej mrożonki
— sos słod­ko – pikant­ny TAO-TAO
— sól, pieprz
— masło i olej do smażenia
— kost­ka rosołowa

 

 

 Wykonanie

1.      Mięso umyć i pokro­ić na małe kawał­ki (kost­ki lub paski). Następnie je poso­lić, popie­przyć i pod­sma­żyć na nie­wiel­kiej ilo­ści oleju.
2.      Ugotować wywar na kost­ce roso­ło­wej (1 kost­ka na 1,5 litra wody).
3.      Chińską mie­szan­kę warzyw­ną pod­sma­żyć na maśle,
4.      Do wywa­ru wrzu­cić mię­so i warzy­wa i chwi­lę gotować.
5.      Pod koniec goto­wa­nia dodać 2 – 3 łyż­ki sosu (w zależ­no­ści od upodo­bań do pozio­mu ostro­ści potrawy).

 

 

Inne spraw­dzo­ne przepisy:

 ►Piernik na miodzie

Świąteczne Pier­niczki Babci Helenki

Roga­liki na piwie

Sałatka z tuńczykiem

Placek (tort) makowy

Łosoś w cieś­cie francuskim

Podobał Ci się arty­kuł, podziel się z innymi
  • Twitter
  • Facebook
  • email

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wróć na stronę GŁÓWNĄ