Sałatka z tuńczykiem

4 grudnia 2012

Szybka, łatwa i zdro­wa sałat­ka. Zawiera pełen wachlarz nie­zbęd­nych skład­ni­ków odżyw­czych: biał­ko (tuń­czyk), węglo­wo­da­ny (ryż), wita­mi­ny i mikro­ele­men­ty (papry­ka, kuku­ry­dza, tuń­czyk) i nie­zbęd­ne kwa­sy Omega‑3 (tuń­czyk, olej). Sprawdza się na każ­dym przyjęciu.

Składniki:Puszka tuń­czy­ka w ole­ju (sałat­ko­we­go)
Puszka kukurydzy
Jedna czer­wo­na papryka
Woreczek ryżu
2 łyż­ki majonezu
sól, pieprz

 

Wypróbuj rów­nież:

Piernik na miodzie
Świąteczne Pierniczki Babci Helenki
Roga­liki na piwie
Placek (tort) makowy
 Łosoś w cieś­cie francuskim

Wykonanie:
  1. Ryż ugo­to­wać i ostudzić
  2. Paprykę pokro­ić w drob­ną kostkę
  3. wszyst­kie skład­ni­ki razem wymieszać
  4. Doprawić solą i pieprzem

 

Podobał Ci się arty­kuł, podziel się z innymi
  • Twitter
  • Facebook
  • email

3 komentarze

  • mama 13 grudnia 2012jako09:26

    Muszę spró­bo­wać, bo wyda­je się bar­dzo łatwa ta sałat­ka. A u mnie naj­waż­niej­sza jest oszczęd­ność czasu.

    • jarek6776 17 grudnia 2012jako09:32

      No jest bar­dzo smacz­na jeśli ją się dobrze przyprawi!
      Na praw­dę polecam!

  • ingrid 17 grudnia 2012jako10:46

    według mnie, naj­więk­szym atu­tem tej sała­ki jest szyb­kość przy­go­to­wa­nia. Latem moż­na ją dodat­ko­wo wzbo­ga­cić “zie­le­ni­ną” np, natka pie­trusz­ki. Polecam.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wróć na stronę GŁÓWNĄ