Zupa PIZZA, to pomysł na nietuzinkowy obiad dla całej rodziny, a szczególnie dla dzieci i nastolatków, którzy nie przepadają za zupami, ale chętnie „wciągną” pizzę.
Przepis nie jest skomplikowany, zupę gotuje się bardzo szybko. Polecam 🙂
Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego
około 30 — 40 dag pieczarek
1 średnia papryka
1 puszka pomidorów krojonych
1 cebula
1 płaska łyżka Oregano
1 płaska łyżka Bazylii
1 płaska łyżka Czosnku niedźwiedziego
2 serki topione (po 100 g)
1 łyżka Suszonych pomidorów – przyprawa (może być z chilli lub oliwkami)
Oliwa do smażenia
Sól – do smaku
Wykonanie:
W garnku podsmażyć mielone mięso z oregano, bazylią, czosnkiem niedźwiedzim i solą.
Na patelni podsmażyć cebulę, dodać pieczarki (pokrojone w talarki) i trochę później paprykę pokrojoną w kostkę. Dodać suszone pomidory.
Zawartość patelni przełożyć do garnka z mięsem. Dodać pomidory z puszki. Dolać wody.
Chwilę gotować i na końcu dodać serki topione (wkładać do garnka łyżką, lub wcześniej podzielić na mniejsze części).
Chwilę pogotować, ewentualnie posolić do smaku.
Gotowe! Smacznego!
Zobacz inne PRZEPISY
Sałatka Szuba czyli śledź pod pierzynką
Idealne pierogi bezglutenowe
Szarlotkowe ślimaczki bezglutenowe
Ciastka owsiane — raj dla jelit
Babka ziemniaczana z boczkiem
Zapiekane skrzydełka (udka) z ryżem
Makowiec zawijany w cieście drożdżowym
Naleśniki z bitą śmietaną i owocami
Domowa kiełbasa ze słoika zamiast sklepowej wędliny
Kurczak po chińsku z mandarynkami
Sernik bez pieczenia z Nutellą i sucharami
Brak komentarzy