Zupa PIZZA

15 września 2018

Zupa PIZZA, to pomysł na nietuzinkowy obiad dla całej rodziny, a szczególnie dla dzieci i nastolatków, którzy nie przepadają za zupami, ale chętnie „wciągną” pizzę.

Przepis nie jest skomplikowany, zupę gotuje się bardzo szybko. Polecam 🙂 

Składniki:

0,5 kg mię­sa mielonego

oko­ło 30 — 40 dag pieczarek

1 śred­nia papryka

1 pusz­ka pomi­do­rów krojonych

1 cebu­la

1 pła­ska łyż­ka Oregano

1 pła­ska łyż­ka Bazylii

1 pła­ska łyż­ka Czosnku niedźwiedziego

2 ser­ki topio­ne (po 100 g)

1 łyż­ka Suszonych pomi­do­rów – przy­pra­wa (może być z chil­li lub oliwkami)

Oliwa do smażenia

Sól – do smaku

 

Wykonanie:

W garn­ku pod­sma­żyć mie­lo­ne mię­so z ore­ga­no, bazy­lią, czosn­kiem niedź­wie­dzim i solą.

Na patel­ni pod­sma­żyć cebu­lę, dodać pie­czar­ki (pokro­jo­ne w talar­ki) i tro­chę póź­niej papry­kę pokro­jo­ną w kost­kę. Dodać suszo­ne pomidory.

Zawartość patel­ni prze­ło­żyć do garn­ka z mię­sem. Dodać pomi­do­ry z pusz­ki. Dolać wody.

Chwilę goto­wać i na koń­cu dodać ser­ki topio­ne (wkła­dać do garn­ka łyż­ką, lub wcze­śniej podzie­lić na mniej­sze części).

 

Chwilę pogo­to­wać, ewen­tu­al­nie poso­lić do smaku.

 

Gotowe! Smacznego!

 

Zobacz inne PRZEPISY

 

Sałatka Szuba czy­li śledź pod pie­rzyn­ką

Idealne pie­ro­gi bezglutenowe

Bigos z pie­cza­rek i papryki

Szarlotkowe śli­macz­ki bezglutenowe

Ciastka owsia­ne — raj dla jelit

Babka ziem­nia­cza­na z boczkiem

Ciastka twa­ro­go­we

Zapiekane skrzy­deł­ka (udka) z ryżem

Łosoś w cie­ście francuskim

Makowiec zawi­ja­ny w cie­ście drożdżowym

Naleśniki z bitą śmie­ta­ną i owocami

Ciasto i sos do pizzy

Domowa kieł­ba­sa ze sło­ika zamiast skle­po­wej wędliny

Knedle ze śliwkami

Kurczak po chiń­sku z mandarynkami

Sernik bez pie­cze­nia z Nutellą i sucharami

Szynka wie­przo­wa gotowana

Sernik nie­za­wod­ny

Rozgrzewająca, słod­ko — pikant­na zupa chińska

Piernik na miodzie

Podobał Ci się arty­kuł, podziel się z innymi
  • Twitter
  • Facebook
  • email

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wróć na stronę GŁÓWNĄ